Начало
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща

съобщение

От 16 януари 2017 г. стартира I етап от раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти. Пункта за раздаването им ще бъде в гр.Девин ул. „Орфей” № 1 – Дом на културата в „Ритуалната зала”.

Помощите се доставят по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и се финансира от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Операция „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти” 2015. Бенефициент по програмата е Българският червен кръст. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК.

Право да получат индивидуални пакети с  храни имат 1311 жители на Община Девин съгласно списъците, изготвени от Агенция за социално подпомагане.

Кампанията по раздаване на храни ще продължи до 28 февруари 2017 г.и всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 38,550 кг. от 10 вида хранителни продукти – брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг.; картофено пюре – 1,250кг.; гювеч – 2,400 кг.; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг.; захар – 8 кг. и вафли – 2 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016г.), право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД, и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП.

Продуктите ще се предоставят срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществявасъс съдействието на местните власти.

Пунктът за раздаване на хранителни продукти ще работи от 14.00 часа до 17.00 часа от понеделник до петък. И събота от 10.00 часа до 12.00 часа.

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер