Начало ОБЯВЛЕНИЯ Съобщения Кметът на Девин се срещна с Белгийския посланик, с посланика на Италия и главния изпълнителен директор на "Девин" ЕАД
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Понеделник, 17 Февруари 2020г. 16:33ч.

Кметът на Девин се срещна с  Белгийския посланик, с посланика на Италия и главния изпълнителен директор на "Девин" ЕАД

 

   Кметът на община Девин - Здравко Иванов, прие на официално посещение посланика на Белгия в България - Франсоа Бонтан, посланика на Италия Стефано Балди и Томас Кренбауер - главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода "Девин" ЕАД. Това е първата среща с представителите на белгийския бизнес от встъпването в длъжност на г-н Иванов през есента на 2019г. Разговорът проследи приоритетите на общината през следващите месеци, както и инвестиционни планове, развитието на региона и плановете за бъдещо сътрудничество и подкрепа между бизнеса и местната власт. Здравко Иванов връчи на Томас Кренбауер почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план!

 DSC05564

 

   "За мен и местната власт е чест да ни гостувате и да Ви приветствам с добре дошли в нашия град. Радвам се, че поводът за Вашето гостуване е продължаване на едно добро сътрудничество, започнало преди и се надявам да продължи още по- здраво и дълготрайно за просперитета на Девин и нашата община! Най- важните приоритети за нас в момента са подобряване на административното обслужване, защото е най- важното звено за добра  комуникация с хората и бизнеса; подобряване  инфраструктурата на града и общината ни , тъй като  тя е огледалото на нашата визия: пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи, за създаване на благоприятна бизнессреда за привличане на нови инвеститори, за което ще разчитаме и на подкрепата на посланиците - Франсоа Бонтан- за Кралство Белгия и Стефано Балди- за Италия! Популяризирането на града ни и извън пределите на страната ни е ключов момент, това ще привлече и нови инвеститори. Тук е моментът да благодаря на изпълнителния директор на "Девин" ЕАД- Томас Кренбауер, който е и най- крупният работодател за общината! Вие подпомагате спорта, културата, образованието и здравеопазването, което е достойно за уважение", заяви г-н Иванов, кмет на Община Девин.

   "От март 2017 г. "Девин" ЕАД е част от белгийската група Spadel - семейна компания, специализирана в производството на бутилирана вода. Те са пазарен лидер в Бенелюкс и със силни пазарни позиции в Франция. "Девин" ЕАД е еквивалент на белгийската компания в България по отношение на пазарен дял и е инвестирала значително в икономиката на страната, както и в същото време усърдно спазва българското и европейското законодателството. Компанията работи по най- високите международни стандарти, за да гарантира на своите клиенти високо качество и безопасност на продуктите. Тя е отличен пример за българска компания с европейско мислене в управлението на бизнеса", каза посланикът на Белгия в Девин, почетен член на Бизнес клуб Белгия- България - Люксембург, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан.

   "Да си лидер на пазара на бутилирана вода означава преди всичко отговорност. Продължаваме да инвестираме както в завода и производството, така и в икономическия просперитет на региона. Гордея се , че всеобхватната ни програма за корпоративна социална отговорност е чудесен израз на това как дългосрочният ни ангажимент към местната общност е вплетен в бизнес стратегията ни . Най- скорошният пример е инициативата, която предприехме с ПГЕ "А.Попов" в град Девин и партньори, за обучение на следващото поколение техници по автоматизацията. Програмата вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам , че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите м града, като им създадем кариерни възможности", заяви Томас Кренбауер, изпълнителен директор на "Девин" ЕАД.

   В срещата взе участие и Негово Превъзходителство Стефано Балди, посланик на Италия - друга европейска страна, известна с качеството на своите минерални и изворни води!

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер