Начало ОБЯВЛЕНИЯ Съобщения Съобщение за организиране на разделно събиране на видовете отпадъци
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Вторник, 31 Август 2021г. 15:50ч.

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Уважаеми съграждани,

Община Девин, забранява смесването на битовите отпадъци с едрогабаритни отпадъци (мебели, дивани, фотьойли, матраци и др.), текстилни отпадъци (дрехи, дюшеци и др.), зелени, строителни, отпадъци от опаковки, както и електронно електрическо оборудване.

За целта Община Девин организира разделно събиране на видовете отпадъци както следва:

 

1.Събраните едрогабаритни отпадъци и отпадъците от текстил, могат да бъдат извозени до претоварна станция м. Забрал с личен транспорт след предварителна заявка на тел.: 0885 66 94 79;

 

2.Малки количества градински отпадъци - треви, клони, листа и трицимогат да се оставят в близост до съдовете за битов отпадък, в подходящи опаковки – чували, след което ще бъдат извозени своевременно от работници на ОП „БКС – Девин“;

 

3.Строителните отпадъци могат да се извозват до регионално депо с. Барутин със собствен транспорт на тел. : 030452310

 

4.Отпадъците от опаковки се събират в определен ден от седмицата с утвърден график от Община Девин.

 

5.Отпадъците от електронно – електрическо оборудване – телевизори, принтери, хладилници, печки, перални и др. могат да бъдат предадени в пункт намиращ се на ул. „ Гръничар“ сграда „Летен театър“ извозването става със собствен транспорт.

Наша обща отговорност и задължение е да събираме отпадъците разделно, по вид и естество! Така ще спомогнем за специфичното им третиране и дейностите по оползотворяването им, както и за намаляване разходите на Община Девин за извозване, сепариране и депониране на отпадъците на Регионално депо – с. Барутин.

 

Тел. за допълнителна информация: 0885 66 94 79

 

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер