Начало
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Сряда, 12 Януари 2022г. 16:54ч.

Въведени са временни противоепидемични мерки на територията на област Смолян, считано от 12.01.2022 г.

Със Заповед № РД-01-3 от 11.01.2022 г. директорът на РЗИ – Смолян – д-р Мими Кубатева, въвежда временни противоепидемични мерки на територията на област Смолян, считано от 12.01.2022 г.

Засилва се контролът по спазване на противоепидемичните мерки, като се активира работата на общините и останалите отговорни държавни институции, особено в установените като най-рискови обекти: детски заведения и училища, лечебни и здравни заведения, социални институции, търговски обекти, организирани колективи, транспортни средства; заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма.

Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито, независимо от наименованието им.

Продължава спазването на всички разпоредени от министъра наздравеопазването противоепидемични мерки, с цел опазване живота и здравето награжданите и предотвратяване епидемично разпространение на COVID -19.

Временните противоепидемични мерки, определени със заповедта ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация натериторията на област Смолян.

Пълният текст на заповедта можете да видите ТУК

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер