Начало ОБЯВЛЕНИЯ Съобщения Съобщение във връзка с осигуряването на дърва за огрев за физически лица
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Понеделник, 13 Февруари 2023г. 11:47ч.

 

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

Във връзка с осигуряването на дърва за огрев за физически лица

 

Уважаеми съграждани,

За включване в списъка на правоимащите лица по чл. 111, ал. 2, т. 2 от Закона за горите, (Списък за осигуряване на дърва за огрев за физически лица) за текущата 2023 година, физическите лица могат да подадат ЗАЯВЛЕНИЕ до Кмета на населеното място в периода от 1 февруари до 31 март.

Право на закупуване на дървесина на корен по ал. 2, т. 2 или от склад имат физически лица представители на едно домакинство, с постоянен или настоящ адрес в съответното населено място, които са включени в списък, изготвен от Кмета на населеното място.

В срок до 15 април общинската горска структура по ал. 8 от Закона за горите, извършва проверка на списъка и при необходимост приема Заявления за изменения и допълнения в него.

В срок до 30 април съответното държавно горско стопанство, държавно ловно стопанство или учебно-опитно горско стопанство при необходимост може да допълни списъка въз основа на Заявление от лица, които отговарят на изискванията по ал. 6, но не са включени в изпратения от общинската горска структура списък.

ВАЖНО: След тези срокове няма да има възможност за допълнение и изменение на вече изготвените списъци, поради което физическите лица, които желаят да бъдат включени в списъка за осигуряване на дърва за огрев, трябва да подадат заявление в обявените срокове.

Общинските горски структури, държавните ловни стопанства и държавните горски стопанства, предоставят дърва за огрев на лицата, включени в списъка по ал. 6 от Закона за горите, в срок до 1 ноември на текущата година.

Съгласно §1, т. 52 от Допълнителните разпоредби на Закона за горите - „ДОМАКИНСТВО“ – са две или повече лица, които живеят заедно в един самостоятелен обект или част от него, в който са регистрирани по постоянен или настоящ адрес, и имат общ бюджет, без оглед на родствената връзка помежду ѝм. Домакинството е и едно лице, което живее в самостоятелно жилище, в стая или в част от нея към дадено жилище, има самостоятелен бюджет по отношение на разходите за хранене и задоволяване на други потребности.

 

 

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ДЕВИН


гр. Девин, ул. „Дружба” № 1, тел: 03041/2174, факс: 03041/2661,

e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , web site: www.devin.bg

 

 

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер